Dier & natuur

Contact met de natuur is belangrijk. De natuur prikkelt al onze zintuigen en daagt uit tot verkennen en ontwikkelen. Contact met de natuur stimuleert de creativiteit, verbeelding, identiteit, fascinatie, ontdekking, spel, avontuur, gezondheid, communicatie en inlevingsvermogen. De natuur is niet alleen belangrijk voor kinderen maar andersom zijn kinderen ook belangrijk voor de natuur. Opgedane ervaringen in de kindertijd leiden tot waardering en kennis van de natuur op latere leeftijd.

Wij vinden het daarom belangrijk om de kinderen binnen ons kindercentrum hierin te prikkelen.

geit

konijn1-speelruimte-babygroep

bloesem-kersenboom

Geitenwei

Op het terrein van ons kindercentrum hebben wij een geitenwei waar onze geiten en kippen heerlijk verblijven. Kinderen worden betrokken bij het dagelijks voeren. We laten zien dat ons gft afval dient als voedsel voor de dieren. Ze gaan geregeld (onder begeleiding) de wei in om de geiten te borstelen en aaien.

Konijnen en een kantoorhond

We hebben een groot hok waarin twee konijnen. Geregeld worden er knuffelmomentjes met deze konijnen gehouden. Izzy de kantoorhond (een anti allergene Golden Doodle) komt mee naar kantoor en zoekt met momenten de kinderen op de groep en tijdens het buitenspelen op.

Fruitbomen & moestuin

Op ons terrein hebben we appel- en perenbomen, druivenstruiken en een moestuin. In het seizoen gaan we samen met de kinderen fruit plukken en natuurlijk opeten. Samen dragen we zorg voor het aanleggen en verzorgen van de moestuin. Op deze manier leren kinderen waar ons eten vandaan komt.